ଜୀବନ ମନ୍ତ୍ର

କରୋନାରେ କେମିତି କରିବେ ଡାଏଟ୍ ?

ଅର୍ଗସ ବ୍ୟୁରୋ : ସାରା ବିଶ୍ୱରେ କରୋନା ଭାଇରସର ବିସ୍ତାର ପରେ ସବୁ ଲୋକେ ପ୍ରାୟତଃ ଘରେ ରହୁଛନ୍ତି । ଏହି ଲକଡାଇନ ସମୟରେ ଲୋକେ ଘରେ ରହି ଖାଦ୍ୟ ଉପରେ ବେଶ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଛନ୍ତି । ଏହାସହ ଘରେ ରହି ପାରମ୍ପାରିକ ଖାଦ୍ୟ ଭଳି ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ଖାଇବା ବନାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରୁଛନ୍ତି ଲୋକେ । ହେଲେ ଏ ସବୁ ଭିତରେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ବଜାୟ ରଖିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିଛି । ଯାହା ପାଇଁ ଘିଅ ଖାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ । ଆପଣମାନେ ଜାଣିଛନ୍ତି କି କାହିଁକି ଖାଇବାରେ ଘିଅ ମିଶାଇବା ଉଚିତ୍?
ପଢନ୍ତୁ…

ସେଲିବ୍ରେଟେଡ୍ ଡାଏଟିସିଆନ୍ ମାନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, “ଲୋକମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ପାରମ୍ପାରିକ ସୁପରଫୁଡ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଜରୁରୀ । ଘିଅ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । କାରଣ ଏଥିରେ ଅନେକ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ ଏବଂ ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ” । ଏହାସହ ଯଦି ଆପଣ ମୋଟା ହେବା ପାଇଁ କୌଣସି ସୁଯୋଗ ପାଉନାହାନ୍ତି, ତେବେ ଘିଅ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଚର୍ବିରେ ପ୍ରବେଶ କରିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଏ। ଏଥିରୁ ଭିଟାମିନ୍ ଡି ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ । ତେବେ ଜଳଖିଆ, ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ଏବଂ ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ପାଇଁ ଏକ ଚାମଚ ଘିଅ ଭଲ । ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଉଛି, ଏହି ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଘରେ ବ୍ୟାୟାମ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ । ଯେହେତୁ ଆମେ ନିୟମିତ ଭାବେ ଘରେ ରହି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ ତେବେ ଆମକୁ ଫିଟ୍ ରହିବା ଜରୁରୀ ଅଟେ । ତେବେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିନ ଖାଇବାରେ ଘିଅ ମିଶାଇବା ସହ ସୂର୍ଯ୍ୟ ନମସ୍କାର କରି ବ୍ୟାୟାମ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ । ଏହାସହ ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଭୋକିଲା ପରି ମନେ ହେଉଛି ଏହା ପୂର୍ବରୁ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଜରୁରୀ । ସେହିପରି ଘରେ ତିଆରି କରିଥିବା ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ । ତେବେ ଏହି ଲକଡାଉନ ସମୟରେ ଘରେ ରହି ଉତ୍ତମ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ସହ ନିଜ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖନ୍ତୁ ।

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top